Εποξειδικά Δάπεδα

Τι είναι τα εποξειδικά υλικά;

Τα εποξειδικά υλικά είναι πολυμερή υλικά που μέσω μιας χημικής αντίδρασης μετατρέπονται από υγρά σε στερεά.
Τα εποξειδικά συστήματα αποτελούνται από δυο συστατικά, τις ρητίνες και τα σκληρυντικά.  Όταν τα δύο συστατικά ενωθούν στις σωστές αναλογίες, αντιδρούν χημικά και δημιουργούν ένα σκληρό και ανθεκτικό υλικό.

Οι εφαρμογές των εποξειδικών υλικών είναι πολλές και καλύπτουν μια ευρεία γκάμα επαγγελματικών και βιομηχανικών αναγκών,  χαρακτηρίζονται επίσης  για την μεγάλη χημική και θερμική αντοχή.

Τι είναι τα εποξειδικά δάπεδα;

Τα εποξειδικά δάπεδα ολισθηρά ή μη, είναι δάπεδα υψηλής αντοχής που εφαρμόζονται σε χώρους που απαιτούν ειδικές προδιαγραφές όπως επαγγελματικές κουζίνες, πλοία εργοτάξια, πισίνες, χώροι υγειονομικού ενδιαφέροντος, εργοστάσια κ.α.

Περιέχουν ειδικά αντιμικροβιακά συστατικά που εμποδίζουν την ανάπτυξη βλαβερών μικροβίων, ιών και βακτηριδίων. Είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά απέναντι στη μούχλα, τους μύκητες και τις δυσάρεστες οσμές. Τα εποξειδικά δάπεδα αποτελούνται από μία ή πολλές στρώσεις και καθαρίζονται γρήγορα και εύκολα.

Το εποξειδικό δάπεδο είναι ιδανικό για :

  • Επαγγελματικές κουζίνες εστιατορίων, ξενοδοχείων και νοσοκομείων
  • Γραμμές παραγωγής και αποθηκευτικούς χώρους όπου μετακινούνται φορτηγά και κλάρκ.
  • Χώρους όπου η σκόνη είναι ανεπιθύμητη τα λεγόμενα «αντισκονικά δάπεδα»

 

Γιατί να επιλέξω ένα εποξειδικό δάπεδο:

  • Είναι λείο, ενιαίο δάπεδο και καθαρίζεται εύκολα και γρήγορα.
  • Είναι σκληρό και ανθεκτικό και αποτελεί την ιδανική λύση για χώρους που εκτελούνται βαριές εργασίες.
  • Είναι αδιάβροχο, δημιουργώντας τις απαραίτητες συνθήκες ώστε να μην βλάπτονται οι τοίχοι και η υπόβαση του δαπέδου. Με αυτόν τον τρόπο προστατεύονται οι υδραυλικές και οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις του εκάστοτε χώρου.
  • Είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό και δεν επηρεάζεται από συνεχή ρίψη ζωικών λιπών, λιπαντικών, ελαίων, οξέων, αλκαλίων αίματος και αλατιού.
  • Διατηρεί τις αντιμικροβιακές του ιδιότητες ακόμα και σε χώρους με χαμηλές θερμοκρασίες όπως καταψύκτες και ψυκτικοί θάλαμοι.
  • Εφαρμόζεται από τα εξειδικευμένα συνεργεία της εταιρείας μας με άριστη τεχνογνωσία

Στην ArtFloor αναλαμβάνουμε την μελέτη την κατασκευή αλλά και την συντήρηση των δαπέδων με σκοπό την βελτίωση της ανθεκτικότητας και της αισθητικής τους.

Εδώ και 35 χρόνια η ArtFloor εφαρμόζει ολοκληρωμένες λύσεις για την τοποθέτηση δαπέδων εσωτερικών και εξωτερικών χώρων με συνέπεια και τεχνογνωσία.  Τα εξειδικευμένα συνεργεία μας σε συνδυασμό με την άριστη ποιότητα των υλικών  κατασκευάζουν δάπεδα εδικών απαιτήσεων σε όλη την Ελλάδα.

espagr